DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

04:59

SABAHA KALAN SÜRE

Sendikamız Eğitim-İş’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarakbir kez daha Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayrağını dalgalandırdık!
  • Halkçı Kamu Emekçileri
  • Haberler
  • Sendikamız Eğitim-İş’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarakbir kez daha Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayrağını dalgalandırdık!
171 okunma

Sendikamız Eğitim-İş’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarakbir kez daha Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayrağını dalgalandırdık!

ABONE OL
4 Eylül 2024 14:37
Sendikamız Eğitim-İş’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarakbir kez daha Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayrağını dalgalandırdık!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim-İş Sendikamızın 7. Olağan Genel Kurulu, 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Tıpkı geçen kongrelerde olduğu gibi bu kongrede de Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayrağını biz dalgalandırdık.
Kongre öncesinde yürüttüğümüz hazırlık çalışmalarında sosyal medya paylaşımlarını yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Kongre bildirimizi Eğitim-İş tabanına ve delegelere farklı yollardan ulaştırdık. Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin Kurulları da dahil olmak üzere hazırladığımız 13 kişilik liste, kongrede Devrimci Sınıf Sendikacılığının bayraktarlığını üstlendi.
Kongrenin ilk gününde, Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri adına H. Elif Yıldız, Türkiye’nin güncel siyasi meseleleri ve sendikamız Eğitim-İş’in içinde bulunduğu duruma dair kapsamlı bir konuşma yaptı. Elif Yıldız’ın konuşması, salondaki delegeler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi, olumlu tepkiler aldı.
Seçimlerin yapılacağı ikinci gün ise listemizdeki diğer yoldaşlarımız, yaptıkları etkileyici konuşmalarla sendikada farklı olanın yalnızca Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olduğunu açıkça gösterdiler. Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri, yaptıkları konuşmalarda özellikle Türkiye’nin 1950’lerden bu yana ABD Emperyalistlerinin yarısömürgesi konumunda olduğu, 22 yıldır da AKP’giller adlı ABD yapımı, çıkar amaçlı organize bir suç örgütü tarafından yönetildiği dile getirildi. Sendikamız Eğitim-İş’in en yakıcı sorunlarının ve bunlara yönelik çözümlerin ortaya konduğu konuşmalar, kongre delegasyonu tarafından ilgiyle karşılandı.
Ayrıca, kongrenin ikinci gününde, tüm delegelere dağıttığımız el ilanlarıyla kendimizi yazılı olarak da ifade ettik. Dağıttığımız el ilanları, Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak sendikadaki ideolojik duruşumuzu ve pratik önerilerimizi net bir şekilde yansıttı.
Kongre sürecinde üç önemli konuda verdiğimiz önergeler, delegasyon tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Bu önergeler sayesinde Eğitim-İş 7. Olağan Genel Kurulunda şu önemli kararlar alındı:

  1. Siyonist İsrail’in Gazze’de bir yıla yakın süredir devam ettirdiği soykırımın kınanması,
  2. Eğitim-İş Sendikamızın, 133 ülkede 105 milyon çalışanın militan sesi olan Dünya Sendikalar Federasyonu’na ve ona bağlı Eğitim Emekçileri Enternasyonali olan FISE’ye resmen üye olması,
  3. AKP’giller’in çıkardığı hayvan katliamı yasasına karşı etkin bir mücadele yürütülmesi.
    Eğitim-İş 7. Olağan Genel Kurulu, bir kez daha göstermiştir ki Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri, sendikamızın ideolojik ve pratik kılavuzudur. Eğitim-İş’in geleceğinde Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri’nin kararlı mücadelesi önemli bir yer tutacaktır.
    Halkçı Kamu Emekçileri olarak kongre sonunda tüm kurullara seçilen yöneticileri tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz. Eğitim-İş Sendikamızın bir parçası olan Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçilerinin mücadelesi kesintisiz bir şekilde sürecektir.
    4 Eylül 2024
    Halkçı Eğitim ve
    Bilim Emekçileri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r